Total Eye Check

Copini opticiens Leeuwarden, Sneek en Harlingen zijn als één van de weinige opticiens in Noord Nederland in het bezit van een Optical Coherence Tomography Scan (OCT). Dit is een nieuwe beeldvormende techniek die in hoge resolutie beelden kan maken van structuren van het oog. Met de OCT scan maakt een optometrist opnamen van de binnenkant van het oog. Met deze informatie kunnen afwijkingen snel en zeer nauwkeurig worden opgespoord.

Wanneer visuele problemen niet tijdig erkend worden, kan dit permanente slechtziendheid veroorzaken. De Total Eye Check helpt u deze problemen in een vroegtijdig stadium te constateren, waardoor preventieve stappen genomen kunnen worden om verergering te voorkomen.

Innovatieve apparatuur
Voor een Total Eye Check maken wij gebruik van verschillende apparaten. Één van de meest geavanceerde apparaten is de OCT-scan. Dit is een nieuwe techniek die in hoge resolutie 3D beelden kan maken van structuren van het oog. Dit gebeurt door middel van een infrarode lichtbundel . Binnen enkele minuten zijn de belangrijkste gedeelten van het oog in kaart gebracht.

Oogafwijkingen snel gesignaleerd
De Total Eye Check is te vergelijken met een Total Body Scan, maar dan alleen gericht op de ogen. Met deze pijnloze techniek kunnen mogelijke oogafwijkingen in een vroegtijdig stadium worden gesignaleerd. Denk bijvoorbeeld aan complicaties door hoge oogdruk, netvliesafwijkingen of suikerziekte.

Wanneer een Total Eye Check?
Hoe ouder we worden, des te groter het risico op oogziekten. Het is daarom verstandig om regelmatig uw ogen te laten controleren.

Risicogroepen
Valt u in één van onderstaande risicogroepen? Dan is het verstandig om uw ogen vaker te laten controleren.

  • Oogziekten binnen de familie
  • Diabetes patienten
  • Personen met oogbeschadigingen
  • Hoge min sterkten > dan S-6.00 dpt
  • Rokers

Risico’s van het OCT onderzoek
Aan een OCT-scan zijn geen risico’s verbonden. Het onderzoek is pijnloos en het infrarode licht is niet schadelijk voor het oog. Een enkele keer kan het voorkomen dat de optometrist er niet in slaagt om goede kwaliteit opnames te maken door een te kleine pupil. Voor een betere kwaliteit opnames krijgt u dan pupilverwijdende druppels die uw zicht tijdelijk kunnen belemmeren.

Kosten van een Total Eye Check
De Total Eye Check is verdeeld in verschillende pakketten. Onderstaand een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Wilt u graag weten welk pakket voor u het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Total Eye checkEye check plusEye Check basis plus

Zorgverzekeraar
In enkele gevallen wordt een onderzoek vergoed door de zorgverzekeraar, maar in de meeste gevallen wordt het onderzoek niet vergoed. Dit heeft te maken met de zorgvraag en wordt beoordeeld door de optometrist die de onderzoeken uitvoert.

Kom langs of bel voor een afspraak!
De verschillende Eye Checks nemen wel wat tijd in beslag. Het is daarom wenselijk om een afspraak te maken. U heeft dan de zekerheid dat u direct geholpen wordt en u heeft voorrang op klanten die binnen zijn gekomen zonder afspraak. De wachttijd voor de Total Eye Check is in tegenstelling tot in bijvoorbeeld het ziekenhuis erg kort. Meestal kunt u binnen één week bij ons terecht.

Maak nu een afspraak voor een Total Eye Check. Geef in het opmerkingenveld aan bij welk filiaal u terecht wilt.

Afspraak maken

Vul onderstaande gegevens in om de afspraak te maken..