Optometrische oogonderzoeken

Deskundige gediplomeerde optometristen

Optometrische oogonderzoeken

 Copini opticiens Leeuwarden, Sneek en Harlingen zijn in het bezit van een Optical Coherence Tomography Scan (OCT). Dit is een nieuwe beeldvormende techniek die in hoge resolutie beelden kan maken van structuren van het oog. Met de OCT scan maakt een optometrist opnamen van de binnenkant van het oog. Met deze informatie kunnen afwijkingen snel en zeer nauwkeurig worden opgespoord.

Wanneer visuele problemen niet tijdig erkend worden, kan dit permanente schade of slechtziendheid veroorzaken. De Total Eye Check helpt jou deze problemen in een vroegtijdig stadium te constateren, waardoor preventieve stappen genomen kunnen worden om verergering te voorkomen. 

Oogafwijkingen snel gesignaleerd

De Total Eye Check is te vergelijken met een Total Body Scan, maar dan alleen gericht op de ogen. Met deze pijnloze techniek kunnen mogelijke oogafwijkingen in een vroegtijdig stadium worden gesignaleerd. Denk bijvoorbeeld aan complicaties door hoge oogdruk, netvliesafwijkingen of suikerziekte.

Wanneer een Total Eye Check?

Hoe ouder we worden, des te groter het risico op oogziekten. Het wordt daarom steeds belangrijker om de gezondheid van de ogen in de gaten te houden. Val je in één van onderstaande risicogroepen? Dan is het verstandig om je ogen geregeld te laten controleren.

  • Oogziekten binnen de familie
  • Diabetes patiënten
  • Personen met oogbeschadigingen
  • Hoge min sterkten > dan S-6.00 dpt
  • Rokers

 Risico’s van het OCT onderzoek

Aan een OCT-scan zijn geen risico’s verbonden. Het onderzoek is pijnloos en het infrarode licht is niet schadelijk voor het oog. Een enkele keer kan het voorkomen dat de optometrist er niet in slaagt om goede kwaliteit opnames te maken door een te kleine pupil. Voor een betere kwaliteit opnames krijg je dan pupilverwijdende druppels die je zicht tijdelijk kunnen belemmeren.

 Kosten van een Total Eye Check

De Total Eye Check is verdeeld in verschillende pakketten. Onderstaand een overzicht van de verschillende mogelijkheden. Wil je graag weten welk pakket voor jou het meest geschikt is? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Wanneer er geen voorgeschiedenis bekend is, beginnen we altijd met een screenende oogmeting omdat dit de basis is voor alle vervolgonderzoek:

Zorgverzekeraar

In enkele gevallen wordt een onderzoek vergoed door de zorgverzekeraar, maar in de meeste gevallen is dat niet het geval. Dit heeft te maken met de zorgvraag en wordt beoordeeld door de optometrist die de onderzoeken uitvoert.
De verschillende Eye Checks nemen wel wat tijd in beslag. Het is daarom noodzakelijk om een afspraak te maken. Je hebt dan de zekerheid dat je direct geholpen wordt en je hebt voorrang op klanten die binnen komen zonder afspraak. De wachttijd voor de Total Eye Check is in tegenstelling tot in bijvoorbeeld het ziekenhuis erg kort. Meestal kun je binnen één week bij ons terecht.