Advies contactlenzen en COVID-19

Geachte klant,

Vanwege de toenemende impact die het COVID-19 virus met zich meebrengt willen wij u graag zo goed mogelijk informeren over onze servicemogelijkheden. De situatie is uiterst veranderlijk waardoor sommige zaken de komende tijd nog aangepast kunnen worden.

Echter staat één feit voor Copini Opticiens onomstotelijk vast: Niets gaat boven de gezondheid van onze klanten, medewerkers en de gemeenschappen waarin zij leven.

Contactlenzen dragen is veilig. Ondanks andere berichten die de afgelopen dagen naar buiten gekomen zijn, blijft het dragen van contactlenzen veilig.

Daarbij zijn een aantal zaken belangrijk:

  1. Goed handen wassen is van het grootste belang. Zorg ervoor dat u zorgvuldig en grondig uw handen wast met water en zeep, gevolgd door het drogen van de handen met papieren handdoeken. Voor dragers van contactlenzen moet dit gebeuren vóór het inzetten en het uithalen van de lenzen.
  2. Desinfecteer uw lenzen. Dragers van zachte (maand)lenzen en dragers van half-harde (nacht)lenzen dienen na dagelijks gebruik de contactlenzen zorgvuldig te reinigen en desinfecteren zoals geïnstrueerd. Dragers van zachte daglenzen dienen de lenzen na gebruik direct weg te gooien.
  3. Stop met contactlenzen dragen bij ziekte. Het stoppen met het dragen van contactlenzen wordt geadviseerd bij ziekte. Dit is in overeenstemming met de richtlijnen van verschillende soorten ziekten.

Wij hopen u met dit bericht gerustgesteld te hebben over uw contactlensgebruik. Mocht u desondanks toch nog vragen of opmerkingen hebben, neemt u contact op via e-mail of telefoon.

Met vriendelijke groet,

Team Copini Opticiens