Multifocale lenzen

Voelen prettig aan en zijn volkomen veilig

Multifocale lenzen

 Heb je inmiddels een leeftijd bereikt waarop comfortabel lezen niet meer vanzelfsprekend is, dan zijn multifocale contactlenzen mogelijk geschikt voor jou. Dit zijn contactlenzen waarmee u zowel in de verte kunt kijken, maar ook dichtbij. Ze werken ongeveer op dezelfde manier als een multifocale bril.

Multifocale contactlenzen hebben de volgende voordelen:

  • Multifocale lenzen geven een scherp zicht op alle afstanden: dichtbij, veraf én daartussenin
  • Als je al lenzen voor ‘veraf’ had en nu ook dichtbij minder scherp ziet, kun je gewoon overstappen op multifocale lenzen. Je hebt geen leesbril of extra lenzen nodig.
  • Dit nieuwste type lens ontwikkelt zich met grote sprongen en is zeer comfortabel. Multifocale contactlenzen zijn er in vormvaste en zachte vorm. Het leesgedeelte is verwerkt in de gehele rand van de lens, waardoor je ook goed kunt lezen als de lens op het oog beweegt.multifocale_contactlenzen_copini

Multifocale contactlenzen zijn ook mogelijk in combinatie met een cilindrische afwijking. De zoektocht naar de perfecte multifocale lens vergt wel geduld.

Omdat we op meerdere afstanden scherp willen zien, is het een uitdaging om dit direct goed te hebben. Het kan dus meerder passessies kosten tot de ideale lens voor jou gevonden is.

Zachte multifocale contactlenzen zijn al leverbaar vanaf €32,50 per maand, inclusief controles en vloeistoffen.