Contactlenzen

bij Copini

Wanneer u liever zonder bril door het leven gaat!

Toe aan goed zicht, maar liever geen bril? Dan zijn contactlenzen misschien wat voor u.

Bij Copini Opticiens in Sneek, Leeuwarden en Harlingen beschikken we over een groot assortiment aan verschillende typen en materialen contactlenzen. Ieder oog is weer anders en vraagt om een ander soort contactlens. Samen met onze contactlensspecialisten en optometristen gaat u op zoek naar de perfecte contactlens voor u.

Tegenwoordig zijn de ontwikkelingen in contactlenzen al zover dat het eigenlijk voor iedereen mogelijk is. Zelfs als u een cilindrische afwijking heeft of naast de verte ook een sterkte voor dichtbij nodig heeft; multifocale contactlenzen zijn er al in vele uitvoeringen. Ook leveren we speciale contactlenzen voor mensen met bijvoorbeeld droge ogen, een keratoconus of om bijziendheid te remmen bij kinderen.

Contactlenzen zijn voor bijna alle leeftijden. Copini heeft contactlenzenklanten tussen de 8 en 85 jaar oud. Sommige mensen gebruiken de contactlenzen alleen tijdens het sporten, op vakantie of voor speciale gelegenheden. Het merendeel draagt de contactlenzen echter elke dag. Het kan allemaal! We nemen u mee in de verschillende mogelijkheden, maar let op: pas na een aanpassing bij ons in de winkel weet u of een contactlens geschikt is voor uw ogen.

Zachte contactlenzen

Er zijn veel verschillende type zachte contactlenzen. Voor ieder oog is weer een ander type zachte contactlens geschikt. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze contactlenzen flexibel. Ze vormen zich naar het oog en zijn daardoor voor veel mensen geschikt. Mochten zachte contactlenzen u aanspreken, dan zijn dit de voordelen:

 • Zeer snelle gewenning;
 • Hoog draagcomfort;
 • Minder last van stof en zand, daardoor ideaal voor sporters;
 • Mogelijk in dag-, week- en maand vervangingssystemen;
 • Ook mogelijk in cilindrische of multifocale uitvoering.

Zachte contactlenzen zijn al verkrijgbaar vanaf €17,50 per maand. Dit is inclusief de contactlenscontroles en vloeistoffen.

Daglenzen

Één van de mogelijkheden van zachte lenzen zijn daglenzen. Daglenzen zijn zachte contactlenzen voor eendaags gebruik.
Ze zijn gemakkelijk af te wisselen met een bril. Door iedere dag de contactlens te vervangen wordt er een optimale hygiëne gecreëerd.

De voordelen van daglenzen:

 • Gemakkelijk te gebruiken naast een bril;
 • Geen contactlensvloeistof nodig;
 • Ideaal tijdens het sporten of voor op vakantie;
 • Optimale hygiëne.

Wanneer u een cilinder in de lenzen nodig heeft of liever multifocale daglenzen wilt, vraag dan naar de mogelijkheden in één van onze winkels. Daglenzen zijn verkrijgbaar vanaf €21,50 per doosje (30 lenzen).

Vormvaste lenzen

contactlenzen in Leeuwarden, Sneek en HarlingenHet is ook mogelijk om vormvaste ofwel harde contactlenzen te dragen. Deze lenzen zijn niet van flexibel materiaal, zoals zachte lenzen, maar vormvast. Vanwege dit type materiaal moet u wel langer wennen aan de lenzen. Het kan wel een aantal weken duren voordat de lens geheel comfortabel aanvoelt. Aangezien deze lens op de traanfilm drijft, kunt u wel sneller last hebben van stofdeeltjes die achter de contactlens terechtkomen.

Mochten vormvaste contactlenzende voorkeur hebben, dan zijn dit de voordelen:

 • Hogere gezichtsscherpte door vormvastheid en maatwerk;
 • Betere passing en hogere zuurstofdoorlaatbaarheid;
 • Lange levensduur (1 tot 4 jaar);
 • Ze zijn voordeliger dan zachte lenzen;
 • Ze corrigeren bepaalde oogafwijkingen beter;
 • Makkelijk hanteerbaar.

Vormvaste contactlenzen zijn in veel verschillende materialen en pasvormen leverbaar. Ook deze contactlenzen zijn verkrijgbaar in cilindrische of multifocale uitvoering. De passing van deze lens is altijd speciaal voor uw ogen op maat gemaakt. Het is geheel afhankelijk van de gekozen contactlens en materiaal wat de kosten zijn. Tijdens de aanpassing van de contactlenzen worden de prijzen met u besproken.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn speciale vormvaste contactlenzen die u in doet vlak voordat u naar bed gaat. Ze worden de hele nacht gedragen en terwijl u slaapt, corrigeren de lenzen uw ogen. Bij het opstaan doet u de lenzen weer uit en ziet u de hele dag scherp, zonder bril of contactlenzen. Aan nachtlenzen hoeft u bijna niet te wennen, ze voelen direct prettig aan en zijn volkomen veilig.

Mochten nachtlenzen voorkeur hebben, dan zijn dit de voordelen:

 • Overdag scherp zien zónder bril of lenzen;
 • Geen last van stofjes achter de lenzen gedurende de dag;
 • Geen last van droge ogen veroorzaakt door droge lenzen;
 • Wanneer er op jonge leeftijd begonnen wordt met nachtlenzen, kan dit verdere vorming van myopie remmen.

Tijdens de aanpassing van de contactlenzen worden de prijzen met je besproken.

"Er werd ruim de tijd genomen voor zowel de oogmeting als het briladvies. Ook kreeg ik duidelijk advies over de verschillende soorten glazen. Kortom: goede service (met een glimlach)!"
J. Haitsma

Total Eye Check

Hoe ouder we worden, des te groter het risico op oogziekten. Daarom is het verstandig om regelmatig de ogen te laten controleren. Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen? 

Wilt u meer weten over de optometrische onderzoeken die wij uitvoeren, bekijk dan onze folder voor meer informatie.

Folder Total Eye Check

Meld je aan voor onze nieuwsbrief