Contactlens aanpassingen

 

Op het moment dat je bedenkt dat je contactlenzen wilt gaan dragen, kun je een afspraak maken in één van onze winkels. .

 Tijdens de aanmeting bespreek je met onze optometrist of contactlensspecialist in welke situaties je contactlenzen wilt gaan dragen. Naar aanleiding van verschillende metingen wordt bepaald welke contactlens het beste bij jou wensen en ogen past.

Tijdens de aanmeting worden de volgende punten meegenomen:

  • Oogmeting om de sterkte van de ogen te bepalen.
  • De gezichtsscherpte.
  • Algehele conditie van de ogen.
  • Gezondheid van het hoornvlies.
  • De conditie van de traanfilm
  • De oogleden en ooglens.
  • De vorm van het hoornvlies.
  • Jouw wensen wat betreft het dragen van contactlenzen.

Mochten bovenstaande punten allemaal positief zijn, dan wordt samen met jou besloten welke contactlenzen er besteld gaan worden. Zodra de gekozen contactlenzen binnen zijn, krijg je een contactlensinstructie om te leren hoe je de contactlenzen in en uit doet en hoe je ze schoon moet maken. Afhankelijk van het type lens wordt vervolgens een controle ingepland om te bekijken of de contactlenzen hun werk doen en of ze jou goed bevallen.

Het kan zijn dat tijdens de controle blijkt dat de contactlenzen nog niet optimaal zijn voor jou ogen. We zoeken dan samen met jou verder totdat we de perfecte contactlens gevonden hebben. Soms heb je geduld nodig om de perfecte contactlens te vinden.
Op het moment dat de perfecte contactlens gevonden is en je besluit om door te gaan met de lenzen, kun je gebruik maken van het Copini Voordeel Systeem (CVS). Via dit lenzenabonnement betaal je maandelijks de kosten van je contactlenzen. Dit is voordeliger dan wanneer je de contactlenzen in één keer afrekend. Bij het CVS zitten namelijk niet alleen de contactlenzen en vloeistof inbegrepen, maar ook de contactlenscontroles, korting op extra contactlenzen en op een (reserve)bril.

"Er was rust, aandacht, interesse en vakmanschap en ik heb een prachtig montuur op mn neus met goede glazen waarmee ik prima kan zien."

Total Eye Check

Hoe ouder we worden, des te groter het risico op oogziekten. Daarom is het verstandig om regelmatig je ogen te laten controleren. Nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen betekenen? 

Wil je meer weten over de optometrische onderzoeken die wij uitvoeren, bekijk dan onze folder voor meer informatie.

Folder Total Eye Check

Meld je aan voor onze nieuwsbrief