Contactlens aanpassingen

 

Op het moment dat je bedenkt dat je contactlenzen wilt gaan dragen, kun je een afspraak maken in één van onze winkels. .

 Tijdens de aanmeting bespreekt u samen met onze optometrist of contactlensspecialist in welke situaties u contactlenzen wilt gaan dragen. Naar aanleiding van verschillende metingen wordt bepaald welke contactlens het beste past bij uw wensen en ogen.

Tijdens de aanmeting worden de volgende punten meegenomen:

  • Oogmeting om de sterkte van de ogen te bepalen;
  • De gezichtsscherpte;
  • Algehele conditie van de ogen;
  • Gezondheid van het hoornvlies;
  • De conditie van de traanfilm;
  • De oogleden en ooglens;
  • De vorm van het hoornvlies;
  • Uw wensen wat betreft het dragen van contactlenzen.

Mochten bovenstaande punten allemaal positief zijn, dan wordt samen met u besloten welke contactlenzen er besteld gaan worden. Zodra de gekozen contactlenzen binnen zijn, krijgt u een contactlensinstructie om te leren hoe u de contactlenzen in en uit doet en hoe u ze schoon moet maken. Afhankelijk van het type lens wordt vervolgens een controle ingepland om te bekijken of de contactlenzen hun werk doen en of ze u goed bevallen.

Het kan zijn dat tijdens de controle blijkt dat de contactlenzen nog niet optimaal zijn voor uw ogen. We zoeken dan samen verder totdat we de perfecte contactlens gevonden hebben. Soms duurt het even om de perfecte contactlens te vinden.
Op het moment dat de perfecte contactlens gevonden is en u besluit om door te gaan met de lenzen, kunt u gebruik maken van het Copini Voordeel Systeem (CVS). Via dit lenzenabonnement betaalt u maandelijks de kosten van de contactlenzen. Dit is voordeliger dan wanneer de contactlenzen in één keer afgerekend worden. Bij het CVS zitten namelijk niet alleen de contactlenzen en vloeistof inbegrepen, maar ook de contactlenscontroles, korting op extra contactlenzen en op een (reserve)bril.

"Er werd ruim de tijd genomen voor zowel de oogmeting als het briladvies. Ook kreeg ik duidelijk advies over de verschillende soorten glazen. Kortom: goede service (met een glimlach)!"
J. Haitsma

Total Eye Check

Hoe ouder we worden, des te groter het risico op oogziekten. Daarom is het verstandig om regelmatig de ogen te laten controleren. Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen? 

Wilt u meer weten over de optometrische onderzoeken die wij uitvoeren, bekijk dan onze folder voor meer informatie.

Folder Total Eye Check

Meld je aan voor onze nieuwsbrief