Brillenglazen van Copini 

Vernieuwend, trendy en design!

Het ene brillenglas is het andere niet.

Wij selecteren onze leveranciers in eerste instantie op kwaliteit en daarna pas op de prijs. Zo werken wij samen met onder andere Zeiss en Nikon. Welk brillenglas je nodig hebt ligt aan de gemeten sterkte van het oog. Onze gediplomeerde opticiens en optometristen geven  graag een goed advies over welke brillenglazen het beste bij jou passen.

Verschillende soorten brillenglazen

Enkelvoudige (unifocale) brillenglazen.

Dit zijn glazen met één sterkte en corrigeren dus of dichtbij, of veraf en niet op de tussenliggende afstanden. Ze worden gebruikt om bijziendheid of verziendheid te verhelpen. Tot een leeftijd van ongeveer 45 jaar is dit het meest verkochte brillenglas.

Multifocale glazen.

In een multifocaal brillenglas zijn meerdere sterktes verwerkt en deze corrigeren dus  op meerdere afstanden. Zo kan een multifocale bril de hele dag gedragen worden zonder steeds van bril te wisselen. Tegenwoordig zijn er ook individuele multifocale brillenglazen die helemaal worden aangepast op de persoon zelf. Denk hierbij aan leesafstand, links/rechts handig, stand van montuur, hoornvliesafstand etc. Deze brillenglazen worden met een speciaal apparaat aangemeten. Copini Opticiens is gespecialiseerd in het aanmeten van de nieuwste type glazen.

Computer/beeldscherm glazen.

In sommige gevallen functioneert een multifocale bril niet perfect wanneer je de hele dag achter de computer zit. De zogenaamde tussenafstanden worden met een computer/beeldschermbril perfect afgestemd voor jouw werkgebied. Voor wie veel achter de computer zit is een werkbril de moeite waard om te overwegen.

Zonneglazen

Zoals bij de meeste mensen wel bekend is, beschermen zonneglazen de ogen tegen schadelijke UV-stralen. Al vanaf de eerste zonnestralen is een zonnebril met goede zonneglazen dan ook erg belangrijk! Er zijn verschillende soorten zonneglazen voor verschillende situaties, zoals watersport of autorijden. Denk hierbij aan contrastverhogende en gepolariseerde zonneglazen. Ook is het mogelijk om een glas te kiezen die zichzelf aanpast aan het weer, dit heet meekleurend. Deze brillenglazen voor dagelijks gebruik passen zich automatisch aan licht en donker aan en aan alle tinten daartussen.