Brillenglazen

Het ene brillenglas is het andere niet. Wij selecteren onze leveranciers in eerste instantie op kwaliteit en daarna pas op de prijs. Zo werken wij samen met onder andere Essilor, Hoya, Zeiss, Seiko en Holland Optical.
Welk brillenglas u nodig heeft ligt aan de gemeten sterkte van het oog. Onze gediplomeerde opticiens en optometristen geven u graag een goed advies over welke brillenglazen het beste bij u passen.

HOCVerschillende soorten brillenglazen

– Enkelvoudige (unifocale) brillenglazen. Dit zijn glazen op één sterkte en corrigeren dus of dichtbij, of veraf en niet op de tussenliggende afstanden. Ze worden gebruikt om bijziendheid of verziendheid te verhelpen. Tot een leeftijd van ongeveer 45 jaar is dit het meest verkochte brillenglas.

– Multifocale glazen. In een multifocaal brillenglas zijn meerdere sterktes verwerkt en deze corrigeren dus ook op meerdere afstanden. Zo kunt u een multifocale bril goed de hele dag ophouden, zonder om steeds van bril te wisselen. Tegenwoordig zijn er ook individuele multifocale brillenglazen die helemaal worden aangepast op de persoon zelf. Denk hierbij aan leesafstand, links/rechts handig, stand van montuur, hoornvliesafstand etc. Deze brillenglazen worden met een speciaal apparaat aangemeten. Copini Opticiens is gespecialiseerd in het aanmeten van deze nieuwste type glazen.

– Computer/beeldscherm glazen. In sommige gevallen functioneert een multifocale bril niet perfect als u de hele dag achter de computer zit. De zogenaamde tussenafstanden worden met een computer/beeldschermbril perfect afgestemd voor uw werkgebied. Voor wie veel achter de computer zit is een werkbril de moeite waard om te overwegen.

– Zonneglazen. Zoals bij de meeste mensen we bekend is, beschermen zonneglazen uw ogen tegen de schadelijke UV-stralen. Een zonnebril met goede zonneglazen is dan ook erg belangrijk, al vanaf de eerste zonnestralen. Er zijn verschillende soorten zonneglazen voor verschillende situaties, zoals watersport of autorijden. Denk hierbij aan contrastverhogende en gepolariseerde zonneglazen. Ook is het mogelijk om een glas te kiezen die zichzelf aanpast aan het weer. Dit heet Transitions. Deze brillenglazen voor dagelijks gebruik passen zich automatisch aan licht en donker aan en aan alle tinten daartussen.
Transitions_brillenglazen